Terug naar Nieuws

Aanvallen in Eindhoven, door Janet

Gepubliceerd op:
Aanvallen in Eindhoven, door Janet

Foto: Hidde Muije / Instaschaats

De volgende stop in de marathoncompetitie was zaterdag in Eindhoven. Een redelijk open baan met over het algemeen wat zwaarder ijs. Optimale omstandigheden voor een kopgroep zou je denken! Wederom schitterde Janet weer in het witte leiderspak van het jongerenklassement.

Wij waren niet de enige ploeg die gebrand waren op een mooie kopgroep. Het resultaat was een harde koers met veel aanvallen. Om de beurt gingen Anne, Jessica en Janet met de aanvallen mee. Ook werden er nog een paar aanvallen zelf opgezet. Tussendoor moest Janet ook nog een valpartij ontwijken door een acrobatische sprong eroverheen te maken. Maar helaas was iedereen bang de beslissende kopgroep te missen, wat resulteerde dat geen een kopgroep genoeg ruimte kreeg.

Het zou dan toch weer een massasprint worden. Al redelijk vroeg in de finale kwam Jessica op kop met Janet in 2e positie. Jessica wist goed het tempo hoog te houden en versnellingen van achter op te vangen. 6 rondjes lang wist ze op kop te beuken. Met nog 4 rondjes te gaan, kwam Janet in het gedrang en bleek dat de sprinttrein iets te vroeg was opgezet. Janet wist uiteindelijk naar de 14e plek te sprinten, Anne eindigde op de 20e plek en Jessica bezette de 38e plek na haar beulwerk voor de ploeg. Muriël reed in het begin van de wedstrijd goed voorin, maar moest het strijdtoneel na 37 ronden verlaten.

Volgende week reizen we weer af naar Utrecht. Een speciale wedstrijd voor Jessica. Niet alleen is dit haar thuisbaan, maar de wedstrijd wordt ook nog eens gesponsord door het tuincentrum van haar ouders. En wie weet zelfs met publiek!

Uitslag

 

De laatste keer in Leeuwarden, door Janet Beers

De laatste keer in Leeuwarden, door Janet Beers

Zaterdag 11 maart reden de beloften- en topdivisierijdsters hun laatste wedstrijd van het seizoen in Leeuwarden. En voor Jade, Janet, Jessica en Sandra ook de laatste in OCRE-Haak kleuren. Ze stoppen …
 
Strijden in het Zweedse Luleå

Strijden in het Zweedse LuleƄ

Afgelopen week gingen de topdivisierijdsters en Muriël van start op het zee-ijs van Luleå, voor de laatste natuurijswedstrijden van het seizoen. 80, 40 en 100 kilometer stonden er op het me…