Terug naar Nieuws

De witte trui in Deventer!

Gepubliceerd op:
De witte trui in Deventer!

Foto: Vincent Riemersma

Een kleine week na de vierdaagse gaat de marathon cup gewoon weer verder. Inmiddels zijn we alweer bij wedstrijd 7 van de competitie en reisden we af naar ijsbaan de Scheg in Deventer. De omstandigheden waren mistig en het ijs was zwaar. Tel daarbij nog het volgebouwde middenterrein waardoor je slecht de overkant kan zien erbij op en je komt uit op goede omstandigheden voor een kopgroep. Vandaag hadden we er als ploeg een extra opdrachtje bij. Door afwezigheid van een groot deel van de ploeg van Zaanlander lagen er kansen voor Janet om aan de leiding te gaan in het jongerenklassement. Hiervoor moest ze de 2 jongeren achter zich wel goed in de gaten houden.

Om 19:00 klonk het startschot voor de topdivisiedames en 20 belofte dames die mochten doorstromen vandaag. Waar bij de vorige doorstroomwedstrijd het tempo pas laat wat werd opgevoerd, ging dat nu wat sneller. Bijna alle ploegen hadden door dat het omstandigheden waren voor een kopgroep, dus er werden voortdurend groepjes gevormd. Daarbij reed Ocre-Haak scherp mee voorin en gleed in de eerste helft mee met de kopgroepen. In de tweede helft zetten Anne en Jessica ook zelf wat aanvallen op. Alle ploegen waren alleen te gretig op de kopgroep waardoor geen enkele kopgroep echt ruimte kreeg.

Laat in de wedstrijd leek het er even op dat de beslissende kopgroep gevormd zou zijn. Twee rijdsters, waarbij Arianne Pruischer zat die Janet in de gaten moest houden, kreeg ruimte van het peloton. Uiteindelijk bleef Arianne in haar eentje over. Als we voor het witte pak wilden gaan, moesten we ervoor zorgen dat dat gat gedicht zou worden. Dus was het de taak aan Anne en Jessica om het peloton op snelheid te sleuren. Het leek nog spannend te worden, want Arianne kwam op 30 meter van de staart van het peloton. Maar dankzij het beulwerk van Anne en Jessica werd het gat gedicht. Janet kon zich dus opmaken voor een massasprint. Het was wel chaotisch in het peloton, waarbij er veel geduwd en getrokken werd. In dit geweld wist Janet zich redelijk te handhaven. Janet wist zich naar een vierde plek te sprinten. Helaas net naast het podium. Maar een vierde plek was wel genoeg om aan de leiding te gaan in het jongerenklassement, dus Janet mocht zich toch melden bij het podium om de witte trui in ontvangst te nemen!

We reden een sterke koers als Ocre-Haak met als kers op de taart dat Janet volgende week in het witte pak mag starten. Ook Muriël weet zich steeds beter vooraan in het peloton te handhaven. We groeien steeds een beetje meer als team en hebben nu al zin in volgende week in Breda!

Uitslag

Sandra Dekker en Jade van der Molen maken team OCRE-Haak compleet voor volgend seizoen

Sandra Dekker en Jade van der Molen maken team OCRE-Haak compleet voor volgend seizoen

  Terwijl de thermometer de afgelopen dagen week bijna zomerse temperaturen aantikte en de zomertijd is ingegaan, heeft Team OCRE-Haak de zaken voor het komend marathonseizoen alweer op orde. …
 
Hoe wij de natuurijswedstrijden in Zweden beleefden

Hoe wij de natuurijswedstrijden in Zweden beleefden

Foto's: Erik Homan en Schaatsen Lulea Met een heerlijk lentezonnetje in Nederland blikken we nog even terug op ons natuurijsavontuur in Zweden. In het noordelijk gelegen Luleå, een stadje aan d…