Terug naar Nieuws

Een mistige koers op Anne's thuisbaan in Haarlem

Gepubliceerd op:
Een mistige koers op Anne's thuisbaan in Haarlem

 Foto: Hidde Muije / @Instaschaats

Zaterdag koersten we in Haarlem, de thuisbaan van Anne. Hoe het ons verging in de mist lees je hieronder in haar verslag! 

Waar normaal gesproken bijna de hele Warmondse ijsclub en veel familie komt kijken, moesten we het voor het eerst ooit helemaal zonder publiek doen. Gelukkig wordt onze wedstrijd wel altijd uitgezonden via de livestream. Alhoewel, gisteren was er misschien niet heel veel te zien van de koers. Door de hoge luchtvochtigheid en het koude ijs was er een flinke mistlaag boven de baan ontstaan, waardoor het ijs snel aansloeg. Op een al onoverzichtelijke baan met deze zware omstandigheden zou de wedstrijd wel eens kunnen ontwikkelen in een kopgroep. Onze taak om daarbij te zitten.

Na de wedstrijd vorige week in Heerenveen hadden we duidelijke verbeterpunten mee gekregen als team. Na 3 wedstrijden aan elkaar wennen als team, waren we gister vastberaden om elkaar beter te vinden en af te wisselen in de wedstrijd. Dit ging tot ieders blijdschap hartstikke goed. Gedurende de wedstrijd ontstonden er flink wat uitloop pogingen waar bij de belangrijkste groepen steeds een rijder van Ocre-Haak was betrokken. We konden elkaar goed vinden en het communiceren gaat steeds beter. Geen van de groepen kreeg genoeg ruimte waardoor de wedstrijd uitliep in een eindsprint. In de finale konden we nog een mooie trein van 3 vormen om naar voren te rijden. Helaas werd deze trein ontspoord door een ander team.

We hebben een actieve wedstrijd gereden met een stijgende lijn en kijken uit naar volgende week in Hoorn!

Uitslag

Sandra Dekker en Jade van der Molen maken team OCRE-Haak compleet voor volgend seizoen

Sandra Dekker en Jade van der Molen maken team OCRE-Haak compleet voor volgend seizoen

  Terwijl de thermometer de afgelopen dagen week bijna zomerse temperaturen aantikte en de zomertijd is ingegaan, heeft Team OCRE-Haak de zaken voor het komend marathonseizoen alweer op orde. …
 
Hoe wij de natuurijswedstrijden in Zweden beleefden

Hoe wij de natuurijswedstrijden in Zweden beleefden

Foto's: Erik Homan en Schaatsen Lulea Met een heerlijk lentezonnetje in Nederland blikken we nog even terug op ons natuurijsavontuur in Zweden. In het noordelijk gelegen Luleå, een stadje aan d…