Terug naar Nieuws

Een nagelbijtende finale in Utrecht

Gepubliceerd op:
Een nagelbijtende finale in Utrecht

Zaterdag reden we de maraton in Utrecht, voor het eerst weer mét publiek! Een kleine 100 man was gekomen om ons aan te moedigen in een zware wedstrijd. Janet startte ook deze week weer in het wit.

Met de hoge temperaturen veranderde het ijs al gauw in schuurpapier en werd het stoempen. Na wat aftastende rondjes barstte de strijd los en Anne pakte meteen een kansrijk kopgroepje van drie mee die honderd meter kreeg. Maar het was nog vroeg en het peloton was het er niet mee eens. Omstebeurt reden Janet, Jessica en Anne mee in de aanval en het leek erop dat de ploegen elkaar hadden gevonden in een gezamenlijke missie: een kopgroep! 

Even over de helft reed een grote groep weg met Janet en Jessica. Toen deze werd teruggepakt was dat het teken voor Anne om achter de volgende ontsnapping aan te gaan. Met nog zeven andere rijdsters kreeg ze 100, 150 meter. De samenwerking in de groep stokte een paar keer, maar in het peloton werd ook geen georganiseerde achtervolging ingezet omdat vrijwel alle ploegen erbij zaten behalve.. het Zaanlander duo. In het peloton controleerden Janet en Jessica de boel en sprongen achter vluchtpogingen aan. De ploegen die de boot gemist hadden kregen de kopgroep niet meer in hun greep en langzaam maar zeker sloot Anne samen met de anderen weer aan! Muriël moest het peloton helaas laten gaan, nadat ze weer een stuk beter reed dan de week ervoor. 

Het peloton sprintte niet lang daarna af voor de 9e plek. Vlak ervoor deed Jessica nog een uiterste poging om weg te blijven uit het peloton, maar met nog twee rondjes te gaan werd ze weer ingerekend. Ondanks de vlammende aanmoedigingen van de supporters aan de kant! 

Janet wist in het gedrang te sprinten naar een 14e plek en behield zo de leiding in het jongerenklassement. 

Toen barstte de finale los! Janneke Elzinga (PGM Bakker) was met het peloton meegeslopen en had meteen 100 meter voorsprong gepakt op de achtervolgsters. Ook Janneke Ensing reed weg. Twee ronden later rook ook Anne haar kans en reed weg uit de kopgroep. Het werd een vrouw tegen vrouw gevecht: tussen de Jannekes zat een klein gaatje, daarachter buffelde Anne door en weer daarachter reed wat overbleef van de kopgroep. Met nog maar een paar ronden op het bord was het bloedstollend of Anne naar haar eerste podiumplek zou gaan rijden! 

Achter haar wisten de andere rijdsters van de kopgroep elkaar in de achtervolging te vinden. Vlak voor de bel werd Anne ingerekend. Ze eindigde uiteindelijk na een ijzersterke race als achtste. 

Uitslag

Sandra Dekker en Jade van der Molen maken team OCRE-Haak compleet voor volgend seizoen

Sandra Dekker en Jade van der Molen maken team OCRE-Haak compleet voor volgend seizoen

  Terwijl de thermometer de afgelopen dagen week bijna zomerse temperaturen aantikte en de zomertijd is ingegaan, heeft Team OCRE-Haak de zaken voor het komend marathonseizoen alweer op orde. …
 
Hoe wij de natuurijswedstrijden in Zweden beleefden

Hoe wij de natuurijswedstrijden in Zweden beleefden

Foto's: Erik Homan en Schaatsen Lulea Met een heerlijk lentezonnetje in Nederland blikken we nog even terug op ons natuurijsavontuur in Zweden. In het noordelijk gelegen Luleå, een stadje aan d…