Terug naar Nieuws

Een rappe koers met massasprint in Heerenveen

Gepubliceerd op:
Een rappe koers met massasprint in Heerenveen

Foto: Hidde Muije / @instaschaats

Na een koersloos weekend, waarin we in Limburg op de fiets en schaats flink wat uren hadden gemaakt, stond zaterdag de marathonwedstrijd in Heerenveen op het programma. Gretig en met veel zin stonden we aan de start! Janet mocht weer in haar mooie witte pak starten als leider van het jongerenklassement. 

In Heerenveen ligt het tempo een stuk hoger dan op andere banen, wat wegrijden lastig maakt. Iedereen 'glijdt' makkelijk naar elkaar toe. Dat was ook dit keer het geval. Er werd wel veel aangevallen, maar heel ver weg kwamen de uitlooppogingen niet. Janet, Jessica en Anne zaten omstebeurt mee en scherp voorin. Ook Muriël reed netjes voorin het peloton, maar moest halverwege toch de wedstrijd verlaten helaas. 

Diep in de finale probeerden Anne en Jessica nog te ontsnappen met kopgroepjes en Anne reed zelfs een keer solo weg. Ze kreeg zo'n 100 meter maar werd uiteindelijk toch teruggepakt. We maakten ons op voor een massasprint. Het was één grote chaos met veel duwen en trekken, terwijl het tempo nog steeds heel hoog was en de bochten al aardig uitgetrapt. Goed opletten dus. Uiteindelijk wisten Janet en Jessica elkaar niet helemaal te vinden in de chaos. Janet sprintte naar een 7e plek, Jessica werd 12e en Anne 25e. Janet wist hiermee het witte pak te behouden en klimt ook in het algemeen klassement naar een zesde plek. En we hadden een primeur: we waren eerste ploeg in de daguitslag geworden. 

Uiteindelijk was het de snelste marathon ooit bij de dames, met een gemiddelde rondetijd van 32,5 seconden.

Uitslag

 

Sandra Dekker en Jade van der Molen maken team OCRE-Haak compleet voor volgend seizoen

Sandra Dekker en Jade van der Molen maken team OCRE-Haak compleet voor volgend seizoen

  Terwijl de thermometer de afgelopen dagen week bijna zomerse temperaturen aantikte en de zomertijd is ingegaan, heeft Team OCRE-Haak de zaken voor het komend marathonseizoen alweer op orde. …
 
Hoe wij de natuurijswedstrijden in Zweden beleefden

Hoe wij de natuurijswedstrijden in Zweden beleefden

Foto's: Erik Homan en Schaatsen Lulea Met een heerlijk lentezonnetje in Nederland blikken we nog even terug op ons natuurijsavontuur in Zweden. In het noordelijk gelegen Luleå, een stadje aan d…