Terug naar Nieuws

Kopgroep en bijna podium in Tilburg, door Muriël

Gepubliceerd op:
Kopgroep en bijna podium in Tilburg, door Muriël

Foto: Hidde Muije / @instaschaats

Afgelopen zaterdag stond al weer de 6e marathon van het seizoen op de planning. Even leek het erop dat de wedstrijd op de Ireen Wust baan voorlopig de laatste zou worden. Gelukkig kregen we diezelfde dag nog bericht dat de topdivisie een topsport status heeft vanuit de KNSB en konden wij met een gerust hart startten in de koude hal van Tilburg.

In de eerste fase van de wedstrijd waren veel rijders wat afwachtend. Hier en daar een poging tot een ontsnapping waar Anne, Janet en Jessica vaak in te vinden waren. Muriël reed goed mee in het peloton maar moest helaas door een val de wedstrijd verlaten.

Tegen het einde van de wedstrijd ontstond een serieuze kopgroep met Anne en Janet daarbij. Ze kregen ruimte met hulp van afstopwerk vooraan het peloton door Jessica. Toen het peloton toch weer aansloot ontstond er meteen vooraan weer een kopgroep, waar Janet alert op reageerde. Deze groep kreeg wel de zege van het peloton en bleef de rest van de wedstrijd voor het peloton uit rijden. In de laatste fase van de wedstrijd werd een aanvalspoging van een rijdster van van Ramshorst teruggehaald, waardoor  op de laatste meters gesprint werd om de overwinning. Waarin ons sprintkanon Janet hier heel knap vierde is geworden!

Met deze mooie uitslag kan het team uitkijken naar de aankomende Trachitol Trophy, die donderdag van start gaat in Utrecht. De Vierdaagse is te volgen via schaatsen.nl/live! 

Uitslag

Sandra Dekker en Jade van der Molen maken team OCRE-Haak compleet voor volgend seizoen

Sandra Dekker en Jade van der Molen maken team OCRE-Haak compleet voor volgend seizoen

  Terwijl de thermometer de afgelopen dagen week bijna zomerse temperaturen aantikte en de zomertijd is ingegaan, heeft Team OCRE-Haak de zaken voor het komend marathonseizoen alweer op orde. …
 
Hoe wij de natuurijswedstrijden in Zweden beleefden

Hoe wij de natuurijswedstrijden in Zweden beleefden

Foto's: Erik Homan en Schaatsen Lulea Met een heerlijk lentezonnetje in Nederland blikken we nog even terug op ons natuurijsavontuur in Zweden. In het noordelijk gelegen Luleå, een stadje aan d…