Terug naar Nieuws

Laagvliegen in Thialf

Gepubliceerd op:
Laagvliegen in Thialf

Foto: Hidde Muije / @instaschaats

Zaterdag reisden de beloften en topdivisiepelotons af naar Heerenveen. Het spiegelachtige ijs van Thialf staat altijd garant voor een snelle koers en dat was ook dit keer het geval: met een gemiddelde rondetijd van 32,9 vlogen de 80 rondes voorbij. 

Van tevoren kregen we een paar duidelijke woorden mee: team en focus. Vanaf de start was iedereen scherp en voorin te vinden. Ook Muriël wist haar plek voorin goed te bemachtigen en te schuiven. Omstebeurt reden we met verschillende kopgroepen mee, maar het gleed toch steeds weer in elkaar. Anne en Janet zaten scherp voorin. In de laatste 20 ronden ging de gashendel vooraan nog wat meer open en leek de koers alsnog met een kopgroep beslecht te worden. Een sterke kopgroep reed weg en kreeg 150 meter, wij zaten er niet bij. Terwijl vooraan het peloton werd afgestopt sprong Jessica naar de kopgroep toe en maakte de aansluiting. Helaas moest ze de kopgroep later laten gaan. De kopgroep werd teruggepakt en het draaide op een massasprint uit. Anne en Janet konden elkaar in de kluwen van het chaotische peloton niet helemaal goed vinden. Uiteindelijk sprintte Janet naar een mooie 12e plaats en werd Anne 25e. Aankomende zaterdag rijden we in Haarlem, de thuisbaan van Anne! 

 

Beloften 

Met het complete team startten de beloften dames om 18.10 in het mooie Thialf. Na de voorbespreking en warming up, stapten wij het ijs op voor een snelle wedstrijd over 60 ronden. Met de leerpunten van de vorige marathon in het achterhoofd, reden we door het peloton. Ook deze marathon begon weer chaotisch, veel (bijna) valpartijen in de eerste rondes. Zo nu en dan waren er aanvallen, maar deze mochten niet slagen. Halverwege de wedstrijd viel ik (Anneke) helaas, en verliet dus de wedstrijd. Lynn en Kimberly zaten beide in de buik van het peloton en probeerden in de finale nog wat plekjes op te schuiven, maar door het hoge tempo was dit lastig. Lynn eindigde als 22ste en Kimberly finishte als 38ste! Zaterdag 20 november starten we in Hoorn, nieuwe ronden, nieuwe kansen!

Uitslagen

Sandra Dekker en Jade van der Molen maken team OCRE-Haak compleet voor volgend seizoen

Sandra Dekker en Jade van der Molen maken team OCRE-Haak compleet voor volgend seizoen

  Terwijl de thermometer de afgelopen dagen week bijna zomerse temperaturen aantikte en de zomertijd is ingegaan, heeft Team OCRE-Haak de zaken voor het komend marathonseizoen alweer op orde. …
 
Hoe wij de natuurijswedstrijden in Zweden beleefden

Hoe wij de natuurijswedstrijden in Zweden beleefden

Foto's: Erik Homan en Schaatsen Lulea Met een heerlijk lentezonnetje in Nederland blikken we nog even terug op ons natuurijsavontuur in Zweden. In het noordelijk gelegen Luleå, een stadje aan d…