Terug naar Nieuws

Met 3 man sterk in Groningen

Gepubliceerd op:
Met 3 man sterk in Groningen

De één na laatste kunstijswedstrijd van dit jaar werd verreden in Groningen. Een thuiswedstrijd voor de ploeg! Jammer genoeg kon Janet deze wedstrijd zelf niet haar witte pak verdedigen dus was het aan de rest om de concurrentie het zo lastig mogelijk te maken.
Waar onze ploeg vaak dit seizoen voor de aanval koos was het tijdens deze wedstrijd vooral focus op bepaalde rijders en ze achterna blijven schaatsen. Profiteren kun je leren zoals vele zeggen en dat bleek. 

Voor Muriël was er dezelfde duidelijk taak. Ontspannen achter dezelfde rijdster proberen te rijden voor zoveel mogelijk rondjes. Hiermee leer je goed door een peloton heen bewegen zonder zelf te veel kracht te leveren.
De rollen die Jessica en Anne deze wedstrijd opgelegd kregen, voelde naar hun zeggen nog wat onwennig aan maar wel enorm leerzaam. Ze konden goed overzicht houden van de koers en enigszins energie sparen voor momenten wanneer ze nodig waren. Helaas konden ze met een mooie sprint aan het einde niet genoeg punten weg sprokkelen van de concurrentie voor het witte pak. Jessica eindigde als negende en Anne als negentiende. Erg frustrerend achteraf voor de ploeg maar iedereen heeft hun best gedaan. Op naar de laatste kunstijsmarathon waar we hogelijk het witte pak weer mogen veroveren.

Uitslag

Sandra Dekker en Jade van der Molen maken team OCRE-Haak compleet voor volgend seizoen

Sandra Dekker en Jade van der Molen maken team OCRE-Haak compleet voor volgend seizoen

  Terwijl de thermometer de afgelopen dagen week bijna zomerse temperaturen aantikte en de zomertijd is ingegaan, heeft Team OCRE-Haak de zaken voor het komend marathonseizoen alweer op orde. …
 
Hoe wij de natuurijswedstrijden in Zweden beleefden

Hoe wij de natuurijswedstrijden in Zweden beleefden

Foto's: Erik Homan en Schaatsen Lulea Met een heerlijk lentezonnetje in Nederland blikken we nog even terug op ons natuurijsavontuur in Zweden. In het noordelijk gelegen Luleå, een stadje aan d…