Terug naar Nieuws

OCRE nieuwe hoofdsponsor topdivisie damesteam

Gepubliceerd op:
OCRE nieuwe hoofdsponsor topdivisie damesteam

Foto: schaatspeloton.nl

Komend seizoen zal het detacheringsbedrijf OCRE zijn opwachting maken in het topdivisie dames peloton. Zij worden mede hoofdsponsor van het team dat afgelopen jaren onder de naam Speelman-Haak actief was en dit jaar op het ijs verschijnt met Janet Beers, Jessica Merkens, Muriël Meijer en Anne Leltz.

Na een aantal jaren sponsoring heeft Bouwbedrijf Speelman besloten een stapje terug te doen en OCRE is bereid gevonden om het gedeelde hoofdsponsorschap en daarmee dus ook naamgeving van de ploeg voor haar rekening te nemen. Vanaf komend seizoen zal de ploeg als OCRE-Haak op het ijs verschijnen.

Mark Okkes van OCRE zou vorig jaar als sponsor debuteren in het marathonschaatsen, maar door Corona werd er natuurlijk helemaal niet geschaatst en dat voelde niet goed. Na enkele gesprekken met Freddy Haak werd hij enthousiast en besloten beide bedrijven de krachten te bundelen en samen het hoofdsponsorschap op zich te nemen.

Freddy Haak van Haak Solutions is al lange tijd aan het team verbonden en heeft met zijn bedrijf Haak Chicory Equipment (materialen voor witlofverwerking) nu een tweede logo op het pak. De dames van het team hebben ter ere van deze nieuwe sponsor zelfs een heus witlof pak laten ontwerpen, als eerbetoon aan het bekende spruitjespak.

Het ploegleiderschap van Team OCRE Haak wordt door het duo Gerben de Ruiter Bekkering en Mark Polinder verzorgd. Beide heren waren al eerder betrokken bij het team, maar De Ruiter Bekkering had aangegeven dat het ploegleiderschap te veel tijd kostte in combinatie met zijn huidige baan en wilde eerst stoppen. Deze oplossing met een gedeeld ploegleiderschap wordt door de rijdsters van de ploeg als erg prettig ervaren.

Het beloften team dat afgelopen jaar al door OCRE gesponsord zou worden, had al eerder de toezegging gekregen om door te kunnen gaan. Dit team bestaat uit Hilde-Marije Dijkstra, Amber Siegers, Famke Minnee en Leonie Beers en staat onder leiding van Eyelien Bekkering De Ruiter. Het beloften team gelieerd aan de OCRE-Haak topdivisie dames komt in actie onder de naam Team Haak en bestaat uit Lynn Dekker, Anneke Dijkstra en Kimberly Hoekstra.

Bekijk het persbericht op schaatsen.nl en schaatspeloton.nl 

De laatste keer in Leeuwarden, door Janet Beers

De laatste keer in Leeuwarden, door Janet Beers

Zaterdag 11 maart reden de beloften- en topdivisierijdsters hun laatste wedstrijd van het seizoen in Leeuwarden. En voor Jade, Janet, Jessica en Sandra ook de laatste in OCRE-Haak kleuren. Ze stoppen …
 
Strijden in het Zweedse Luleå

Strijden in het Zweedse LuleƄ

Afgelopen week gingen de topdivisierijdsters en Muriël van start op het zee-ijs van Luleå, voor de laatste natuurijswedstrijden van het seizoen. 80, 40 en 100 kilometer stonden er op het me…